За її словами, минулого тижня проведено аукціон на придбання дитячих путівок для оздоровлення за рахунок обласного бюджету. Таким чином, придбано додатково 80 путівок на відпочинок і оздоровлення в таборах у Вінницькій області  і 80 путівок на відпочинок і оздоровлення на морі.

Також, за минулий тиждень за рахунок коштів обласного бюджету 130 дітлахів Вінниччини заїхало на відпочинок в дитячий санаторій «Подільський Артек» тривалістю 21 день. А також, 100 дітей направлено на відпочинок на море.

 «Загалом, проаналізувавши ситуацію, нами визначено таку тенденцію, що фінансовий ресурс з обласного бюджету на проведення оздоровчої кампанії збільшено на 30%, а завдяки ефективному проведенню процедури закупівлі путівок через систему «Prozorro» для оздоровлення дітей, вдалося збільшити кількість придбаних путівок на 60%», – зазначила Наталя Заболотна.

Окрім того, від сьогодні розпочав роботу літній наметовий табір сімейного розвитку для учасників АТО, який започатковано минулого року за підтримки голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія. Цьогоріч планується 4 заїзди тривалістю по 5 днів. Розташовується даний табір в селі Петрик Літинського району.

В плані оздоровлення дітей вразливих категорій та дітей учасників бойових дій, то посадовець зазначила, що триває співпраця зі Свєнтокшиським воєводством республіки Польща та Ліберецьким краєм Республіки Чехія, куди дітлахи з Вінниччини поїдуть відпочивати вже в серпні місяці.

Також, Наталя Заболотна проінформувала відносно стану роботи в напрямку надання субсидій громадянам. Так, станом на 7 липня, майже 78 тис. домогосподарств області отримали субсидію на новий період. На сьогодні , субсидіями користуються майже 222 тис. жителів Вінниччини, що становить – 35% від загальної кількості.

Органами соціального захисту області продовжується прийом заявок на виплату невикористаної частини субсидії, що триватиме до 1 вересня поточного року. Станом на 7 липня населенням подано 24370 таких заяв із загальної кількості майже 154 тис. Після завершення періоду подачі заявок, органи соціального захисту розпочнуть виплачувати населенню грошові кошти за невикористані частини субсидій.