В засіданні взяли участь  члени комісії та керівники структурних підрозділів облдержадміністрації.  

На порядку денному засідання розглядалось питання розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам між районними та міськими бюджетами на виплату грошової компенсації за жилі приміщення для   сімей загиблих осіб, визначених Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», та осіб, які втратили функціональні можливості нижніх кінцівок, інвалідність яких настала внаслідок поранення, контузії, каліцтва, або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, та потребують поліпшення житлових умов, на 2017 рік».

Аналізуючи ситуацію в області із придбанням житла для родин військовослужбовців, Андрій  Гижко повідомив, що на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня  2016    року       № 719 «Питання забезпечення житлом сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також для інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь у зазначеній операції, та потребують поліпшення житлових умов» (зі змінами) у 2016 році в області на квартирному обліку для поліпшення житлових умов перебувало 25 сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, а також інвалідів І-ІІ групи з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО.

«Для забезпечення житлом вказаних сімей Вінницькій області в грудні минулого року з державного бюджету були виділені кошти у розмірі 13 млн. 694 тис. грн., які 100% були перераховані на спеціальні рахунки заявників,- зазначив Андрій Гижко.-

Станом на 13.06.2017 року 20 сімей придбали житло на загальну суму 10 млн 603 тис 397 грн. 5 сімей здійснюють підбір житла (3 сім’ї Вінницький р-н, 1-м. Вінниця, 1 - Козятинський р-н.)».

Щодо коштів , які виділила держава на 2017 рік та їх розподілу  виступила Директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна:  «Станом на 01 квітня 2017 року на квартирному обліку в області перебуває  13 сімей, в тому числі 7 сімей загиблих  та 6 сімей інвалідів І-ІІ групи. Для забезпечення цих сімей житлом  області надійшли кошти субвенції в сумі  7 188,217 тис. грн.Це 100% від потреби, яка була сформована станом на вказаний час».

Членами комісії був підписаний протокол, згідно  якого Департаменту фінансів облдержадміністрації доручено здійснити розподіл коштів субвенції  в сумі        7 188 217,00 грн. між районними та міськими бюджетами.