Ініціаторами свята вже другий рік поспіль виступають батьки загиблого майданівця, ім’я якого носить віднедавна школа, Зоя Семенівна та Микола Григорович, а також Громадська організація «Родина героїв Небесної сотні». За втілення цієї ідеї взялися педагоги та учні школи на чолі із директором Гнатенко Людмилою Олексіївною. Зокрема до організаційного комітету увійшли учителі Іванченко Альона Юріївна, Ткачук Тетяна Павлівна, Осадчук Олена Федорівна, Костина Олег Іванович, Макаревич Оксана Олександрівна, які, творчо підійшовши до справи, подбали про те, щоб жителям села, а також численним гостям, присутнім на фестивалі , не було сумно, аби всіх торкнулася атмосфера свята.
   Запорукою успіху фестивалю від самого початку стала майстерність та чарівність юних ведучих: вже одинадцятикласника Романа Гнатенка та Альони Юріївни, учителя англійської мови. Їх веселий настрій, жарти, а іноді й серйозність та урочистість переливалась зі сцени до всіх присутніх, що розташувалися на території стадіону, що поряд зі школою. Виступи байраківчат перемежовувалися із художніми номерами запрошених на фестиваль гостей:
вихованців Немирівського будинку дитячої та юнацької творчості, молоді із Школи козацького гарту ім. Данила Нечая, членів Вінницького клубу історичного фехтування «Аркона». У перерві, під час якої всі скуштували козацького кулешу, діти та дорослі розважалися на батуті, у тиру, охочі займалися із майстрами гончарства, лозоплетіння, соломоплетіння, які організували для всіх бажаючих майстер-класи. Діти каталися верхи на конях з інструкторами із кінного клубу «Максикон».
   Вже увечері перед байраківчанами заспівав Народний артист України Микола Янченко, а пізніше під зоряним небом усі спостерігали за вогняним шоу «Полум’я віків».