Нагадуємо!!
 «Пакунок малюка” є безповоротною адресною соціальною допомогою, що надається громадянам України, іноземцям та особам без громадянства, які на законних підставах проживають на території України і народили живонароджену дитину, за рахунок коштів державного бюджету.
Отримати "пакунок малюка" можна у будь-якому державному чи приватному медичному закладі: пологовому будинку, пологовому відділенні, перинатальному центрі, неонатальному центрі.
Якщо ж на момент виписки новонародженої дитини в лікарні закінчилися "пакунки малюка", то заклад має надати довідку про те, що «пакунок малюка» ним не видавався. А батькам потрібно звернутися із письмовою заявою до посадової особи територіальної громади, ЦНАПу а також органу соціального захисту населення у містах обласного значення за місцем проживання/перебування отримувача не пізніше ніж через 30 календарних днів з дня народження дитини .
У разі народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я отримувач має право звернутися за отриманням “пакунка малюка” до посадової особи територіальної громади, ЦНАПу а також органу соціального захисту населення у містах обласного значення за місцем проживання/перебування отримувача протягом року з дня народження дитини.
До заяви про надання “пакунка малюка”, поданої у паперовій або електронній формі, отримувачем додається:
копія свідоцтва про народження дитини;
документ, що підтверджує факт народження дитини поза межами закладу охорони здоров’я, який видає заклад охорони здоров’я, який проводив огляд матері та дитини, або медична консультативна комісія, якщо заклад охорони здоров’я не проводив огляд матері та дитини відповідно до законодавства;
довідка про те, що “пакунок малюка” в закладі охорони здоров’я не видано.
У разі народження дитини за межами України “пакунок малюка” видається місцевим структурним підрозділом з питань соціального захисту населення на підставі заяви отримувача, поданої у паперовій або електронній формі, копії свідоцтва про народження дитини, виданого органами державної реєстрації актів цивільного стану України, а в разі його відсутності ― копії виданого компетентним органом країни перебування та легалізованого в установленому порядку документа про народження дитини, з перекладом на українську мову. Вірність перекладу або справжність підпису перекладача засвідчується нотаріально.