У засідання колегії участь взяла перша заступниця голови ОДА Наталя Заболотна, яка зосередила увагу присутніх на тому, що 2020 рік для соціальної сфери видався надважким у зв’язку з карантином. Під час карантинних обмежень, запроваджених внаслідок поширення на території України коронавірусної хвороби COVID 19, Департаментом соціальної та молодіжної політики ОДА, органами соціального захисту населення та працівниками соціальної сфери постійно та безперервно забезпечується надання громадянам соціальної підтримки (державних допомог, житлових субсидій та пільг), а також здійснюються заходи, спрямовані на соціальну підтримку вразливих категорій населення області. Зважаючи на те, що колегія проводилася напередодні Дня працівників соціальної сфери України, Наталя Заболотна подякувала усім працівникам галузі за роботу та побажала міцного здоров’я.

Спілкувались про організацію роботи «фронт»-офісів соціального захисту населення в місцевих громадах з надання адміністративних послуг соціального характеру, реалізацію державної політики у сфері надання соціальних послуг та у сфері підтримки сім’ї, протидії торгівлі людьми, запобігання домашньому насильству та/або насильства за ознакою статі у Вінницькій області.

Засідання колегії проходило у новому, дещо незвичному форматі - одночасно на трьох локаціях, на яких працювали спікери, що переміщувались між локаціями. Насамперед, проведення заходу у такому форматі пов’язано з пандемією та з метою дотримання вимог карантинних норм.

Оскільки засідання колегії проходило напередодні Дня працівника соціальної сфери – відбулось відзначення кращих працівників соціальної сфери Вінниччини 2020 року.

Стан реалізації державної політики у сфері підтримки сім'ї, протидії торгівлі людьми, запобігання та протидії домашньому насильству у Вінницькій області

Організація роботи «фронт»-офісів соціального захисту населення в місцевих громадах з надання адміністративних послуг соціального характеру

Реалізація державної політики у сфері надання соціальних послуг у Вінницькій області

Підсумки роботи соціальної та молодіжної галузі за 9 місяців 2020 року