З початку опалювального сезону по Вінницькій області субсидією скористалося 369,4 тисяч  домогосподарств, що становить 63,7% від загальної кількості домогосподарств Вінниччини. Наразі триває автоматичний перерахунок субсидій на наступний період, кількість таких сімей  складає 272,3 тис.  

Тобто, одержувачам житлових субсидій  більше не потрібно буде подавати документи, усі відомості збирають  органи соціального захисту  самостійно і перерахунки здійснюються автоматично.

Однак, сім’ям, які орендують помешкання, мають зміни у складі сім’ї: хтось прописався чи виписався, змінився їх соціальних статус, здійснено одноразову покупку, яка перевищує 50 тисяч гривень, змінено набір комунальних послуг: відмовилися від централізованого опалення і перейшли на індивідуальне, чи навпаки, хочуть отримати субсидію на тверде паливо, необхідно подати заново документи для визначення права на  призначення субсидії, а саме:  Заяву і Декларацію про доходи.

Відповідно до оновленої програми житлових субсидій,   у разі наявності двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг у субсидіантів, яка накопичилися в минулому – до оформлення субсидії, допомогу на наступний період 2017-2018 рр. призначатимуть за умови її погашення або оформлення договору реструктуризації боргу. У такому випадку субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому — з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Для пенсіонерів, інвалідів, інших людей, які не працюють з об’єктивних причин, збільшено соціальну норму, за якою надається житлова субсидія. Якщо в помешканні проживає одна-дві непрацездатні людини, соціальна норма, за якою їм рахуватиметься розмір допомоги, збільшується з 49 кв. м.  до 75 кв. м.

Крім того, особи, які не зареєстровані, але проживають у садових будинках чи дачних кооперативах і сплачують комунальні послуги, також матимуть право на  субсидію, дані рішення будуть виноситись на розгляд  Комісії з питань соціального захисту населення, які діють при управліннях соцзахисту. Фінансування цих субсидій буде проводитись  за рахунок місцевих бюджетів.