З Марією Юзьковою, творчинею проекту Eco-hope, говорили про екоактивізм, волонтерство та реалізацію масштабних екологічних ініціатив в навчальних закладах.

Анна Слободянюк, стилістка, поділилась секретами своєї професії та розповіла про модні тенденції літа 2020 року.

Креативний працівник лабораторії Квадрату Олександр Безкревний весело і з гумором розповів про новинки в сфері науки та технологій, перспективи розвитку ІТ та роль молоді в цьому.

З Наталею Заболотною, заступницею голови Вінницької ОДА, обговорили стан розвитку молодіжної політики області, майбутнє молодіжних центрів та новинки законодавства в сфері молоді. Також пані Наталя розповіла про тонкощі державної служби та заохотила молодь пробувати себе на цьому поприщі.

Максим Студілко, директор з розвитку в ВОГО «Джерело надії», поділився з глядачами власним досвідом громадського активізму, волонтерства та участі молоді в процесах прийняття рішень на місцевому та національному рівнях.

Далі була урочиста частина нагородження найактивніших молодих людей Вінницької області від Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА. Вони отримали подяки від Департаменту та ділились своїми успіхами в ефірі з Олександром Мельником, заступником директора Департаменту.

Після урочистої частини глядачі в прямому ефірі вчились танцювати разом з дівчатами з групи підтримки команди «Вінницькі вовки», які не лише показали танцювальний майстер-клас, а й розповіли про своє захоплення черлідингом.

Продовжила ефір Міла Поворознюк – дівчина, яка створила власний образ і перетворила його в бренд. В повсякденному житті вона одягається в стилі 19-го сторіччя і  завдяки цьому їй вдається знаходити однодумців для різних креативних проектів з історичної реконструкції, а також волонтерських акцій допомоги безпритульним тваринам.

Олександр Горчаков, шеф-кухар їжа-бару JohnnyRaw ділився з глядачами своїми успіхами та невдачами у бізнесі і розповідав як започаткувати власну справу, де знайти фінансування та стати впізнаваним серед конкурентів.

Далі був блок виступів письменників та літераторів, серед яких були професіонали і молоді автори. Ярослав Інгульський - Володар Всесвіту Напівлюдей, засновник українського офіційного фан-клубу Nightwish ділився з глядачами секретами письменницької справи і розповідав, що робити, коли у вас є бажання писати, де навчитись на професію письменника. Сценаристка, письменниця і перекладачка Інна Ковалишина виступила в ефірі з темою "Письменництво не лише мистецтво" – про те, як стати успішної на літературній ниві та писати в кризу. Юна гостя нашої студії Валерія Левчишина відкрила завісу на сучасний та популярний серед молоді жанр літератури – фанфіки.

Після насиченого дня зі спікерами, цікавими розмовами та безліччю корисних порад настав час для вечірньої програми. Для глядачів виступали бандуристка Марія Петровська та 4 вінницькі гурти – Богдан Совик і гурт OWL, All off Dream, SuckmySalad та Amantes.

Ось таким яскравим і креативним може бути День молоді навіть в умовах карантину!

Якщо ж ви не встигли переглянути ефір 28 червня, то він доступний на каналі Молодіжного центру «Квадрат» в YouTube за посиланням.