Ми розвіюємо страхи та обговорюємо:

- Які програми існують?

- Що потрібно, щоб стати студентом закордонного вузу?

- Які бонуси можна отримати?

Та найголовніший меседж, який ми хочемо донести до молоді – навчайся по-максимуму, навчайся закордоном та повертайся з новими сучасними навичками розвивати Україну!

19 травня спілкувались з Дар'єю Кірсич - студенткою та стипендіаткою програми Еразмус Мундус "Європейський магістр права та економіки" (EMLE) 2019-2020 рр. Дар'я розповіла про свій досвід навчання за напрямком "Публічне право" в університетах Роттердаму (Нідерланди) та Гамбургу (Німеччина).

«Моя програма триває рік, який поділений на 3 семестри. Навчання проходить у декількох університетах, які обирає студент. Я обрала напрямок навчання "Публічне право". Кожен семестр студент змінює університет, але також має можливість провести 2 семестри в одному університеті. Я обрала Еразмус університет Роттердам (Нідерланди) та Університет Гамбургу (Німеччина)», – розповідає Даша.

26 травня спілкуватись з Євгеном Левченко - учасником програми обміну Erasmus, засновником FabLab`у Enot DIY Lab.

Євген розповів:

  • як потрапити на навчання за кордон та паралельно навчатись в наших університетах?
  • як ІТ-компанії долучаються до розвитку університету та освіти студентів?
  • про цікаві моменти, факапи та історії на шляху до диплому та захисту PhD.

28 травня поговорили з Ольгою Кравчук - учасницею програми обміну DAAD, засновницею FabLab`у Enot DIY Lab.

Ольга поділилася своїм досвідом навчання у аспірантура в Україні та за кордоном. Дала топ 5 корисних порад з вивчення іноземної мови та поділилася думками про те, чи впливає гендер на ставлення до вас як до науковця в Україні та за кордоном.

9 червня ми спілкувалися з Скорим Дмитром, студентом 6 курсу Харківського національного медичного університету, дворазовим переможцем Завтра.UA, волонтером Українського дому у Давосі, котрий проходив під час 49-го Всесвітнього економічного форуму у Швейцарії. Також Дмитро є учасником панелі молодих лідерів та волонтером Ялтинської європейської стратегії.

Дмитро стипендіат фонду Конрада Аденауера; учасник програми Німецької служби академічних обмінів (DAAD), вивчав медичну німецьку в Університеті міжкультурних комунікацій, м. Дюссельдорф, Німеччина.

Проходив медичне стажування у двох приватних лікарнях університету Єдітепе, м. Стамбул, Туреччина; Інституті болю у м. Мюнхен, Німеччина; університетській лікарні Вроцлавського медичного університету, м. Вроцлав, Польща. Проходив наукове стажування у медичному центрі Текнон, м. Барселона, Іспанія.

Записи усіх ефірів можна переглянути на сторінці МЦ "Квадрат" за посиланням:

https://www.youtube.com/channel/UCP52R78awBcyW2N1SimX4EQ

За анонсами наступних ефірів можете спостерігати на сторінці МЦ Квадрат у фб за посиланням:

 https://www.facebook.com/kvadrat.vn.ua/
або в події https://www.facebook.com/events/2276667745973296/