Метою проведення  заходу  було  привернення уваги до питань запобігання будь-яким проявам насильства, покращення правової обізнаності людей для протидії цьому явищу.

         Під час проведення акції було забезпечено роботу  шести локацій з протидії домашньому насильству, на яких була розміщена інформаційна продукція з цієї тематики. Усі бажаючи мали змогу отримати роздаткові інформаційні матеріали та кваліфіковану консультацію  фахівців, які працюють у цій сфері.

         Крім того, представлена виставка дитячих  малюнків «Моя родина вільна без насильства», на яких діти зобразили навколишній світ без образ та насильства, а також  проведено поліцейськими  флешмоб «Долоньки проти насильства», під час якого усі бажаючі мали змогу на паперовій долоньці написати своє бачення суспільства без насильства в сім’ях.

         Інформаційно-просвітницький захід був організований Департаментом соціальної та молодіжної політики Вінницької ОДА у співпраці з Головним управлінням Національної поліції у Вінницькій області, Управлінням патрульної поліції області,  управлінням забезпечення  прав людини Національної поліції України, ГО «Джерело надії», Регіональним центром з надання  безоплатної правової допомоги, Фондом Народонаселення ООН в Україні.