Наскрізними темами, які учасники та учасниці розглядали, наче під мікроскопом, стали "Медіа", "Волонтерство", "Консультативно-дорадчі органни" та "Молодіжна інфраструктура". Разом з менторами розібрали проблеми у кожному напрямку, можливість їх вирішення на рівні області, після чого виділили ймовірні шляхи вирішення (або мінімізації) цих проблем та ризиків. Результатом роботи груп стала зйомка відеороликів командами у форматі "Стотрітелінг". У такій формі учасники та учасниці представили голові облдержадміністрації Валерію Коровію та його заступнику Ігорю Івасюку кінцеві проекти, які хотіли б реалізувати на Вінниччині.
Молоді люди отримали нові знання та навички з таких тем, як "Мнемотехніка" (мистецтво запам'ятовування інформації), "Участь молоді у розвитку громади", "Медіаграмотність". Також мали можливість поспілкуватись із заступником Міністра молоді та спорту України Олександром Яремою щодо пріоритетів та можливостей для молоді, з заступником Національного агентства з державної служби України Андрієм Заболотним щодо вступу та можливостей для молоді на державній службі, з заступником голови облдержадміністрації Андрієм Гижком про економічний розвиток регіону.
Під час Форуму учасники та учасниці змагались у інтелектуальній грі "Що? Де? Коли?". Цікаві запитання, музичний конкурс та мозковий штурм додали молоді надзвичайних емоцій та не давали заснути ще довго. Переможцем стала команда "Нафаня", 2 місце виборола команда "Мафія", 3 призове місце отримала команда "Полторашки".
Під час офіційної частини закриття Обласного молодіжного форуму Валерій Коровій нагородив приуроченими до Дня молоді Подяками Міністерства молоді та спорту, Почесними грамотами та Подяками облдержадміністрації  представників та представниць інститутів ггромадянського суспільства, які постійно проявляють активну життєву позицію та працюють задля розвитку молодіжної політики області.