Учасники зустрічі детально обговорили стан на «проблемних» підприємствах, окреслили шляхи сприяння вирішенню зазначених проблем та зняття соціальної напруги у трудових колективах, а також можливість спільного виїзду в разі потреби безпосередньо на підприємства для надання консультацій та роз’яснень сторонам з метою попередження виникнення акцій протесту, страйків та направлення конфліктних ситуацій у правове русло.
В ході зустрічі сторони проаналізували стан та динаміку погашення заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах області. Особливу увагу було приділено спільним заходам, що вживатимуться сторонами за умови ускладнення стану соціально-трудових відносин у трудових колективах вищевказаних підприємств.

Для довідки
Згідно з даними Головного управління статистики у Вінницькій області станом на 01.05.2019 на підприємствах області загальна сума заборгованості становила 18834,6 тис.грн, з неї на економічно активних підприємствах – 6560,2 тис. грн (34,8 % від загальної суми заборгованості), на підприємствах-банкрутах – 11325,0 тис. грн (60,1 %), на економічно неактивних підприємствах (тих, що призупинили діяльність) – 949,4 тис. грн. (5,1%).
У порівнянні до попереднього місяця поточного року збільшено заборгованість на загальну суму 1854,3, або на 10,9 % тис. грн на економічно активних підприємствах області в основному за рахунок невиплати поточної заробітної плати на ПрАТ «Гніванський завод спецзалізобетону». Причиною погіршення фінансового стану підприємств стала відсутність замовлень, пов’язана із сезонним характером робіт. З’явилась заборгованість на економічно – активному підприємстві ДП «Теплокомуненерго Маяк» ПАТ «Вінницький завод «Маяк» у сумі - 262,8 тис. грн, а також на підприємствах– банкрутах ТОВ «Рітон» у сумі 458,8 тис.грн та ДП «Уладівський спиртовий завод» – 82,1 тис.грн