Це експериментальний заклад всеукраїнського рівня, який успішно працює і має позитивні результати роботи у вказаній сфері (зокрема, успішний проект «Перспектива 21/3: Інтеграція дітей із синдромом Дауна в освітнє середовище»).
«Перспектива 21/3» має на меті створення перспективи для дітей з порушенням розумового розвитку у трьох сферах життя: навчання, працевлаштування (профорієнтація) та самостійне проживання (під наглядом).
В ході візиту робоча група ознайомилася з напрямками роботи закладу, побувала на практичних заняттях та мала змогу поспілкуватись з керівником проекту та вчителями, що працюють із дітьми з психічними та інтелектуальними порушеннями. 
«Керівник проекту разом із своєю командою, на основі голландського досвіду, розробили власну методику роботи із зазначеною категорією, видали спеціальні посібники та мають позитивні результати, з чим ми мали змогу познайомитись під час візиту - зазначила директор Департаменту Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna) – Подібний досвід необхідно впроваджувати і на території нашого регіону!»