Активну позицію щодо поширення позитивного досвіду цієї ради висловили Людмила Станіславенко, депутат Вінницької обласної Ради, голова депутатської групи «Рівні можливості», радник голови облдержадміністрації з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та Наталія Гурковська, регіональний координатор взаємодії з громадськістю у Вінницькій області Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

На засіданні обговорено низку питань. Зокрема, Світлана Ярмоленко, начальник управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, зробила аналіз поточної ситуації, звернула увагу на досягнення щодо запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі в області та окреслила проблемні питання.

Про діяльність науково-освітнього гендерного центру повідомила Ірина Головашенко, директор Вінницького освітнього гендерного центру, кандидат філософських наук, доцент.

Олена Ковінько, доктор економічних наук, доцент кафедри маркетингу та реклами Вінницького торговельно-економічного інституту КНТЕУ, керівник Бізнес школи ВТЕІ КНТЕУ, голова ГО Вінницької обласної організації «Українська Асоціація Маркетингу», Голова Вінницького Регіонального Представництва Індустріального Гендерного Комітету з Реклами, представила експертний висновок щодо реклами, що містить інформацію з елементами дискримінації за ознакою статі.

Конструктивні пропозиції щодо подальших дій надала Світлана Ходакова, голова громадської організації «Інститут Місцевої Демократії «Відкрите суспільство».

Увага!

Якщо Ви зазнали дискримінацію за ознакою статі, звертайтеся на «Лінію довіри» 0 800 75 04 75.