За словами Natalia Zabolotna, у Вінницькій області близько 259 тисяч домогосподарств отримують субсидію. Готівкова форма монетизації стосується майже 164 тисяч домогосподарств , 40 тисяч тільки у м. Вінниці. Із загального числа субсидіантів 110 тисяч - пенсіонери, які отримують державну допомогу разом з пенсією через пенсійний фонд («Укрпошту», або обраний пенсіонером банк), решта – громадяни, які отримають субсидію через Ощадбанк.
«У Вінницькій області працює 92 банківських відділення,- зазначив начальник філії Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк» Юрій Боковий.- Сьогодні, у перший день виплати готівкових субсидій, по області за три години роботи , до 12-ї години дня, відкрито близько тисячі рахунків, на які громадянам держава зарахує кошти на сплату житлово-комунальних послуг. Карткові рахунки для виплати субсидій відкриваємо безкоштовно. Картка є інструментом доступу до субсидії і в подальшому. Якщо державна допомога буде нарахована особі й в наступні опалювальні періоди,платежі будуть зараховані на цей же рахунок»,- запевнив Юрій Боковий.
Він також зазначив, що завдяки ретельній підготовці та попередній роз’яснювальній роботі, ажіотажу у відділеннях Ощадбанку в м. Вінниці та в районах не спостерігається. Посадовець також додав, що кошти, які держава виділила на монетизацію субсидій, будуть повернені до бюджету через 90 днів, тобто за цей час субсидіантам потрібно відкрити рахунок та отримати на нього субсидію. Тут же у відділенні можна сплатити за комуналку в касі або через термінал.
«Кошти не обов’язково знімати в перші дні. Гроші повернуться назад в державну казну, якщо вони не будуть зняті протягом трьох місяців. Головне, розуміти, що субсидія - це допомога держави на сплату житлово-комунальних послуг. Отримавши кошти ,вінничани повинні не забути сплатити за послуги, щоб не накопичувати борги», - додала Natalia Zabolotna.
«Люди, які отримають пенсію в останні числа березня, разом з якою і субсидію, не повинні хвилюватись, пеня призначатись не буде. Головне - не наростити борг до травня, коли призначатиметься субсидія на новий 2019-2020 роки. Якщо на той момент буде заборгованість за попередній місяць більше, як 340 гривень, субсидія призначена не буде.»,- наголосила директор Департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА.