Сьогодні директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna) та директор Обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій» Svetlana Demko ознайомили журналістів з особливостями апробації нової послуги, виправданими очікуваннями та результатами, а також пропозиціями щодо подальшого впровадження послуги тимчасового відпочинку. 
Зокрема вони зауважили, що під час апробації послугою тимчасового відпочинку скористались 24 сім’ї, в яких виховуються 24 дитини з інвалідністю: 5 осіб з синдромом Дауна, 5 осіб з аутизмом, 4 дітей з розумовою відсталістю, 9 осіб з ДЦП, 1 особа з діагнозом міопатія. За віком наймолодшій дитині 7 років, найстаршій – 17 років.
«У зв’язку з впровадженням реформи деіституалізації послуга тимчасового відпочинку для батьків або осіб, які їх замінюють, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю набуває ключового значення. Тому з березня 2019 року ми плануємо продовжити надання послуги тимчасового відпочинку, оскільки є позитивні результати та позитивні відгуки від учасників апробації – як батьків так і дітей» - зазначила директор Департаменту Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna).