Протягом 21 дня в дитячому центрі оздоровлюватимуться  діти  пільгових категорій з районів та міст обласного значення: з Барського (2 особи), Калинівського (2 особи), Літинського(2 особи), Немирівського (3 особи),  Томашпільського (2 особи), Чернівецького (2 особи), м. Вінниці (12 осіб),м. Ладижин (2 особи) – усього 31 особа.

Мета зміни - формування ціннісних орієнтирів і громадянської самосвідомості на прикладах героїчної боротьби українського народу за самовизначення і творення власної держави, ідеалів свободи, соборності та державності. Під час зміни діти будуть залучені до різноманітних програм Інноваційного освітнього та Культурно-мистецького центрів, дитячих студій спортивно-туристичного та дозвіллєвого спрямування, фестивалів, конкурсів.

Головними подіями зміни стануть: тематичні заходи, приурочені Революції гідності, увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні та до Дня українського добровольця.

Крім того, діти візьмуть участь у  творчих заняттях, робочих  майстернях, майстер-класах, у змаганнях  туристичного та скаутського спрямування: «Хранитель вогнища», «Майстер вузла», «Картографія» та «Орієнтування»,і пограють у «Захист прапору», пройдуть тренінги «Патруль» і квест «Слідопит». У період зміни  відбудеться профорієнтаційний захід «Подорож до країни залізничника»  за сприяння Регіональної філії  «Південно-Західна залізниця» АТ  Укрзалізниця». 

Більше  інформації про заклад можна переглянути на офіційному сайті закладу http://artek.ua