Протягом 2 років у Вінницькій області реалізовувався проект USAID «Економічні можливості постраждалим від конфлікту», партнером якого була Вінницька громадська організація «Інформаційно-просвітницький центр «Вісь», на базі якої був створений Центр підтримки малого бізнесу та самозайнятості.
За час Проекту у Вінницькій області внутрішньо переміщені особи, пройшли навчання бізнес-навичкам 169 осіб постраждалих від конфлікту, 19 випускників цих курсів отримали гранти на створення власної справи. Ще 7 вже існуючих підприємств отримали гранти для розширення і створили нові робочі місця. 
Проект сприяв створенню економічних можливостей для постраждалих від конфлікту на сході України та працював у 2 напрямках – створення робочих місць у співпраці з існуючими бізнесами, а також навчання бізнес-навичкам самих людей, які постраждали від конфлікту – внутрішньо переміщених осіб, ветеранів АТО, людей з інвалідністю та інших. Навчальна програма була розроблена партнером Проекту компанією Бізнес Арена, яка підготувала також команду тренерів для областей.
Новостворені бізнеси грантерів Проекту: Олександр Пчелінцев, який представив свою майстерню сувенірів з дерева «Робінвуд» (Олександр – внутрішньо переміщена особа (ВПО) з Донецьку), Тетяна Шведова та її Солодка майстерня «Пряня» з м. Козятин (ВПО), Олена Мялук та її швейна майстерня «Leneli» з Козятину (ВПО), Тетяна Вакулич та Ірина Зіміна, які після переїзду з Донецьку до Вінниці створили компанію з виготовлення шкіряних сумок та аксесуарів «Wellbags».