Готівкова форма буде застосована до одержувачів, яким субсидія призначена на поточний опалюваний період починаючи з жовтня-грудня 2018 року. Це близько по Вінницькій області 184,3 тис. домогосподарств. Вже у березні 2019 року ці домогосподарства отримають готівкові кошти у розмірі призначеної їм субсидії за лютий, у середньому це складає близько 1,5 тис. гривень. Аналогічні виплати вони отримають у квітні (за березень) та травні (за квітень) 2019 року.
Виплата житлових субсидій у готівковій формі буде здійснюватися через органи Пенсійного фонду України тим особам, які одержують пенсії: 
95,8 тис. домогосподарств отримають субсидії готівкою через поштові відділення, решта - на карткові рахунки в банках разом з пенсією.
Особи, які не одержують пенсії, отримають готівкові кошти у будь-якому відділенні АТ «Ощадбанк».
Щодо одержання субсидії готівкою для не пенсіонерів Юрій Боковий прокоментував: Одержувачі субсидії, що не є пенсіонерами повинні після 11.03 звернутися до відділення Ощадбанку, на свій власний розсуд, яке найзручніше чи найближче. Разом з собою необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код. У відділенні клієнту відкриють рахунок і запропонують або зарахувати кошти на нього, або ж отримати готівкою у касі. Також, запропонують розрахуватися за комунальні послуги або здійснити будь-які інші операції. Рахунок, який ми відкриємо для субсидіанта потрібен для того, щоб послідуючі виплати вже спрямовувалися на цей картковий рахунок і клієнт міг отримати їх у будь-якому банкоматі банку чи відразу сплатити за послуги в терміналах. Слід відмітити, що можлива ситуація, коли у субсидіанта вже є карта Ощадбанку, на яку він отримує якусь іншу соціальну допомогу, в такому разі кошти субсидії будуть доступні одразу.