В холі Вінницький молодіжний центр "Квадрат" було продемонстровано фотовиставку наймасштабніших заходів за різними напрямками в рамках обласних програм, проведених Департментом у 2018 році та проведені роботи в закладах соціальної сфери. Запрошені гості мали змогу ознайомитись із приміщенням молодіжного центру як одним із досягнень Департменту у 2018 році - його простором, креативностю. сучасністю, доступністю тощо.
У засіданні колегії взяли участь заступники голів райдержадміністрацій. заступники міських голів міст обласного значення, керівники органів соціального захисту наслення та молодіжної політики райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, керівники обласних установ соціальної сфери, депутати обласної Ради, предстваники обласних ЗМІ.
Відкриття колегії розпочали із перегляду відеооролику про досягнення Вінницької області у 2018 році та нагородження керівників відзнаками за результатами роботи.
Із вітальним словом виступив Ігор Івасюк, заступник голови Вінницької олдержадміністрації, який підкреслив важливість розпочатих змін у галузі соціальної та молодіжної політики області, які дають позитивні результати.

Також, про реалізацію порядку призначення житлових субсидій у 2018 році на прикладі міста Вінниці доповідала співдоповідач Валентина Войткова, директор Департаменту соціальної політки Вінницької міської ради.
Про результати апробацію пілотного проекту Державного стандарту соціальної послуги тимчасового відпочинку для батьків або осіб, що їх замінюють, які здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю, яку реалізовано на базі Вінницької області розповіла співдоповідач Svetlana Demko, директор КЗ «Вінницький обласний центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій».
Також, було представлено унікальний досвід Вінниччини по впровадженню нових механізмів запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, а також впровадженню комплексного підходу до вирішення проблем жінок та дівчат, які постраждали від домашнього насильства співдоповідачем Алла Студілко (Alla Studilko),головою правління Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії».
За результатми колегії прийняті відповідні рішення.