На нараду були запрошені представники арбітражно керуючих та арбітражно керуючі, які виконують відповідні повноваження на підприємстві, стосовно якого порушено провадження у справі про банкрутство та які надали пояснення стосовно підприємств, де вони виконують відповідні повноваження та існує проблема заборгованості по виплаті заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України.
Вказаний захід направлено на здійснення аналізу стану погашення заборгованості із заробітної плати та платежів до Пенсійного фонду України на підприємствах-банкрутах Вінницької області та основних причин, що перешкоджають виплаті вказаної заборгованості працівникам боржника.
Також з’ясовані обставини, які заважають швидкому розв’язанню зазначеної проблеми на підприємствах, де виконує свої повноваження вищезазначені арбітражні керуючі, серед яких: здійснюються заходи по реалізації майна боржника; проводиться робота по поверненню майна банкрута.
За результатами проведеної наради представнику арбітражного керуючого запропоновано активізувати роботу у справах про банкрутство, на яких вищезазначений арбітражний керуючий виконує повноваження ліквідатора.
Загальна сума заборгованості із заробітної плати за даними статистики станом на 01.01.2019 року на підприємстває-банкрутах становить 10180,5 тис. грн.
З них 6 державних підприємств із заборгованістю по заробітній платі на загальну суму 2034,7 тис. грн.