На початку зустрічі заступник голови облдержадміністрації Ігор Івасюк зазначив, що 27 грудня 2018 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову про надання житлових субсидій населенню у грошовій формі, якою змінив алгоритм її виплати. До речі, зміна процесу та форми надання субсидій населенню також є складовою програми соціального забезпечення населення України, яка знаходиться в пріоритетах Плану перспективного розвитку країни у 2019-2021 р.р.

«Тож монетизація відбуватиметься у три етапи. Вже з 1 січня 2019 року участь у монетизації пільг і субсидій братимуть ті сім’ї, які звернуться за допомогою вперше. Субсидія від держави надходитиме на їх персональний обліковий запис в Ощадбанку і вже сам банк розраховуватиметься за субсидіанта з надавачами комунальних послуг та одразу інформуватиме SMS-повідомленням громадян про те, скільки їм залишилося доплатити за комунальні послуги.

З 1 травня 2019 року монетизація торкнеться тих, хто отримує субсидію чи пільгу вже багато років, в тому числі користується допомогою в літній період.

А з 1 жовтня 2019 року запрацює повномасштабна монетизація, коли кожен, хто є одержувачем житлової субсидії, отримуватиме за результатами опалювального сезону готівкою все, що було заощаджено. 

Враховуючи нові  принципи здійснення монетизації пільг і субсидій, на даний час нашою основною метою є надання максимальної допомоги керівництву Ощадбанку у формуванні достовірної бази надавачів послуг. Це дозволить запровадити дієвий механізм та оперативно здійснювати відповідні виплати».

В свою чергу, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна зазначила, що на даний час до органів соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення  з 1  січня 2019 року за новими заявами  звернулось 2114 громадян,  з них 55 громадянам вже призначено житлові субсидії та 37 громадянам вже відкрито облікові записи в АТ «Ощадбанк» для зарахування коштів в грошовій формі.

За результатами проведеної наради будуть надіслані відповідні листи на райони, міста та ОТГ з відповідними дорученнями стосовно надання максимальної допомоги у формуванні реєстру у стислі терміни та забезпечення подальшої співпраці з представниками Ощадбанку.