Окрему подяку урядовець висловив представникам громадської організації Пласт-український скаутінг, які на початку заходу передали спортивній та молодіжній українській спільноті Віфлеємський вогонь.
Про залучення молоді до процесу ухвалення рішень доповідав заступник Міністра Олександр Ярема, який поінформував присутніх про те, що 19 грудня у Вінниці відбулося відкриття обласного молодіжного центру «Квадрат», закладу, який найяскравіше показує приклад взаємодії влади з молоддю. За його словами: «Квадрат» – це можливість показати очільникам інших регіонів, як потрібно працювати з молоддю та реалізовувати такі проекти. А Наталя Заболотна – директор Департаменту соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації та Світлана Ярова – керівник цього центру, для мене – це ті люди, які надихають і власним прикладом демонструють принцип «Бачу мету – не бачу перешкод».
Також, про розвиток неолімпійських видів спорту доповідав заступник Міністра Ярослав Войтович, який у своєму виступі наголосив, що формування пріоритетів - це одна з найважливіших складових успішного реалізації політики. Серед цих пріоритетів чільне місце посідає боротьба з допінгом.
В ході засідання колегії директора Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna) та начальника Управління фізичної культури та спорту Вінницької облдержадміністрації Сергія Чернявського було нагороджено Почесними грамотами Міністерства молоді та спорту України за вагомий особистий внесок у розвиток молодіжної політики та фізичної культури і спорту України, активну громадську позицію, сумлінну працю та відданість справі.
У роботі колегії разом з керівництвом Міністерства взяли участь представники регіональних управлінь молоді та спорту, фізкультурно-спортивних товариств,представники громадських молодіжних організацій.
За результатами засідання колегії буде сформовано низку доручень та пропозицій щодо подальшого розвитку молодіжної політики та спорту.