Зокрема, щодо аналізу поточної ситуації: досягнень, можливостей та шляхів вирішення проблемних питань виступила Світлана Ярмоленко, начальник управління сімейної політики та оздоровлення Департаменту соціальної та молодіжної політики, секретар Експертної ради. 
Змістовно та конструктивно з презентацією «Людина у фокусі реклами» виступила Олена Ковінько, голова Вінницького Регіонального Представництва Індустріального Гендерного Комітету з Реклами, кандидат економічних наук, доцент кафедри маркетингу та реклами Вінницького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету. Вона підвела підсумки співпраці з Головним управлінням Держпродспоживслужби у Вінницькій області, зазначивши про вагомі досягнення у сфері запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі в області.
Про шляхи вирішення у 2018 році питань щодо розміщення дискримінаційної реклами доповіла Юлія Білик, начальник відділу контролю за рекламою, дотримання антитютюнового законодавства та пробірного контролю управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. 
Експертні висновки щодо розглянутих 3 рекламних оголошень представила Ірина Головашенко, директор Вінницького освітнього гендерного центру, кандидат філософських наук, доцент. Зазначений рекламний продукт визнано Експертною радою дискримінаційним за ознакою статі.
Розпочато розроблення календарного плану роботи Експертної ради на 2019 рік.
Висловлюємо щиру вдячність всім колегам, які взяли активну участь у роботі Експертної ради з питань запобігання та протидії дискримінації за ознакою статі у 2018 році!

До уваги!
Якщо Ви побачили рекламу/оголошення, що порушує етичні, гуманістичні, моральні норми та нехтує правилами пристойності, телефонуйте на «Лінію довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі: 0 800 75 04 75.