Найбільш значущими активностями стали поїздки та екскурсії, організовані спільно з Департаментом. Учасники проекту відвідали визначні місця не лише області, а й України - історико-культурний заповідник «Буша», Музей національного архітектури та побуту, ознайомилися з культурними пам’ятками Шаргородщини та Ямпільщини.
У кожному з пілотних районів проведено круглі столи, проведення яких сприяло вивченню зсередини проблематики психологічних пересторог пов’язаних з виходом на пенсію, оскільки на пенсії змінюється не лише активність людини, її життєвий тонус, а й відбувається зміна ціннісних настанов, рівня домагань та бачення подальшого життя.
"Результати впровадження проекту у пілотних районах показали, що проект є актуальним та потрібним в області. Особливо цінним є те, що до реалізації проекту залучені не лише працівники, які кожного дня працюють з людьми похилого віку, а й керівники на місцях, які визначають подальший вектор діяльності. Усе це зумовило пошук нових форм та можливостей у роботі з людьми пенсійного та передпенсійного віку, які, маємо надію, впроваджуватимуться й надалі у кожному районі" - зазначає директорка Департаменту Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna).