Під час екскурсії на фабрику ялинкових іграшок діти відвідали унікальний музей, в якому зібрані ялинкові прикраси з усього світу – старовинні і сучасні. Це справжні шедеври мистецтва, які захоплюють і нікого не залишають байдужим.
Родзинкою музею є унікальна колекція «Санта Ермітаж». На скляних ялинкових кулях художники фабрики відтворили картини Рембрандта, Реріха, Айвазовського, Далі, Мікеланджело, Куїнджі, Шишкіна, Моне та інших творців світової спадщини. На створення колекції пішло більше двох років – всі кулі існують тільки в одному екземплярі.
Діти побували одразу в декількох цехах та переглянули весь цикл створення авторської ялинкової прикраси, а саме «Склодувний цех», «Цех сріблення», «Художній цех», «Музей ялинкових іграшок» (Музей складається ще з трьох зал: казкове місто в мініатюрі, старовинна та сучасна іграшка, та унікальний зал під назвою - “Ермітаж”), «Чарівна кімната з сюрпризом», «Пошта Діда Мороза», «Супермаркет ялинкових іграшок». 
Нагадаємо, що Клавдіївська фабрика ялинкових прикрас під Києвом зберігає традиції майстерності виготовлення скляних ялинкових іграшок вже багато десятиліть і є своєрідним законодавцем моди в новорічній індустрії. Заснована в 1948 році, фабрика з невеликої мануфактури, яка обробляла скло для медичних потреб, перетворилася на найбільшого виробника новорічної продукції в Східній Європі.
Сьогодні ці ялинкові прикраси з Клавдієво відомі не тільки в Україні. Авторські кулі з ручним розписом прикрашають новорічні ялинки в Німеччині, Швейцарії, Австрії, Франції, Італії, Литві, Латвії, США, Грузії. Новорічні іграшки – символ найулюбленіших сімейних свят – Нового Року та Різдва. Це речі, які символізують тепло і добро цих свят, речі, які часто передаються з покоління в покоління і радують душу багато років.
Новорічний настрій забезпечено усім відвідувачам!