В ході зустрічі надано низку роз’яснень, зокрема, щодо підтвердження права на соціальну відпустку, грошової компенсації за невикористану соціальну відпустку, щодо гарантій працівникам, призваним на строкову службу, про надання матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, роботу за сумісництвом та суміщенням, про оплату вимушеного прогулу та відрахування із зарплати, про дисциплінарне стягнення.
З метою сприяння врегулюванню соціально-трудових відносин, економічних інтересів працівників представникам об’єднаних територіальних громад наголошено на важливості укладання колективних договорів та угод та дотримання вимог Закону України „Про колективні договори і угоди”, „Про соціальний діалог в Україні”.
Окрім того, рекомендовано включати в колективні договори положення для вирішення питань щодо: забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків; профілактики ВІЛ-інфекції/СНІДу у виробничому середовищі та недопущення випадків дискримінації працівників із такими захворюваннями; соціального захисту та обов’язкового спеціального страхування на випадок інфікування ВІЛ-інфекцією з урахуванням потреб працівників у контексті ВІЛ-інфекції/СНІДу.
Сьогодні ВІЛ/СНІД став вже не тільки загальновизнаною медичною, а й соціальною і трудовою проблемою. ВІЛ/СНІД негативно впливає на сферу праці, вражаючи найбільш продуктивну частину робочої сили і зменшує прибутки. Він спричиняє витрати для підприємств усіх галузей економіки – через зниження продуктивності праці, збільшення виробничих витрат і числа випадків втрати кваліфікації та виробничого досвіду. 
Тому сьогодні необхідно не допускати дискримінації осіб, які живуть з ВІЛ під час працевлаштування, виконання професійних обов’язків та отримання послуг у медичних закладах, пропагування прихильності усього суспільства до протидії ВІЛ/СНІДУ на усіх рівнях.