Розпочали зі спілкування із Маршалком Adam Jarubas та Віце-маршалком Jan Maćkowiak. Обговорили важливість співпраці та міжнароддного обміну досвідом між молоддю та представниками влади, реалізації спільних проектів та роботи для молоді, спільно з молоддю та силами молоді.
Після цього делегація завітала до міста Стараховіце, де познайомились з авторкою стратегії "Стараховіце - місто для молоді – приклад першої міської стратегії для молоді у Сьвєнтокшиському" та молодими активними людьми, які творять молодіжну політику у своєму регіоні.
У місті Вонхоцк мали нагоду поспілкуватись з молоддю, яка яка реалізовує проекти в рамках грантової програми для молоді «Mania Działania», а таакож мером міста і гміни та його заступником. Цікаво було дізнатись, чим надихались та як реалізовували свої цілком дорослі задуми молоді люди 15-16 років.
Також сьогодні дізнались, як діє Молодіжна Рада Сухедньова. Це - приклад підвищення соціальної активності молоді на рівні гміни. Надзвичайно натхненні та повні сил для подальшої роботи з молоддю у своєму регіоні. Цей консультативний орган є одним із наймолодших, але водночас і досвідченим у реалізації різноманітних проектів та творенні молодіжної політики.
До складу делегації також входять начальник відділу молодіжної політики та взаємодії з громадськими організаціями Анастасія Гайдей, голова міжнародного комітету Студентська Рада ВінниччиниJulia Labunets, заступник директора з виховної роботи школи №26 Наталия Фасоля (Nataliia Fasolia), вчитель Бохоницької школи та волонтер Богдан Добровольський, представниці учнівського самоврядування: президент школи №35 Юлія Юнова та активістка Софія Квят.