Захід проведено для заступників голів райдержадміністрацій, міських голів міст обласного значення-голів комісій з питань надання житлових субсидій, начальників органів соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення, спеціалістів відділів субсидій органів соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення та уповноважених осіб з питань соціального захисту населення об’єднаних територіальних громад з метою роз’яснення нововведень та змін у порядку надання житлових субсидій.
Розпочинаючи роботу засідання, директор Департаменту соціального захисту ОДА Наталя Заболотна подякувала Міністерству соціальної політики України та заступнику Міністра Ларисі Поповій, за підтримку і розуміння.
Відкриваючи семінар-нараду, заступник Міністра повідомила, що нинішній робочий візит на Вінниччину стосується двох напрямків роботи – нововведень в порядку призначення субсидій та питанню забезпечення осіб з інвалідністю засобами реабілітації. «Механізм призначення субсидій постійно вдосконалюється. Перевірка субсидіантів виявила низку зловживань з боку отримувачів субсидії. Тому Уряд прийняв рішення про зміну порядку надання субсидій таким чином, щоб державну підтримку отримували ті, хто справді її потребує, – зауважила Лариса Попова. 
Також вона акцентувала увагу заступників голів РДА, які є головами комісій з призначення житлових субсидій: «Комісії мають працювати, як годинник: у чітко визначений час, не рідше одного, за необхідності, двох
За словами Лариси Попової - заступника Міністра соціальної політики України, - у Вінницькій області кількість домогосподарств, яким розраховано субсидії на опалювальний період 2018-2019 років без звернення громадян становить 89,1 тис. домогосподарств (98,5%), а це один з найкращих показників по Україні».
Віталій Музиченко - Гендиректор Директорату сім’ї та соціальної підтримки населення Міністерства соціальної політики України наголосив, що коли приймаються непопулярні рішення про підвищення цін і тарифів, держава має забезпечити адекватні кроки щодо соціальної підтримки малозабезпечених верств населення. Завдання Міністерства соціальної політики – забезпечити такий механізм, який би дав можливість захистити тих, кого потрібно, зі встановленням певних бар’єрів щодо потрапляння в систему тих, хто хоче шахраювати».
Також під час семінару особливу увагу було приділено питанням проведення в області роботи щодо розрахунку субсидій на новий опалювальний період та практичним аспектам впровадження змін. У форматі діалогу учасники мали можливість отримати кваліфіковані відповіді та роз’яснення представників Міністерства стосовно хвилюючих питань, які найчастіше зустрічаються на практиці в процесі призначення та нарахування житлових субсидій.