Сучасний стан та основні тенденції протидії торгівлі людьми в Україні озвучила для присутніх Ольга Стрельцова, Національний спеціаліст Програми протидії торгівлі людьми Представництва МОМ в Україні. 
Про регіональні аспекти заходів у сфері протидії торгівлі присутнім розповіла Наталя Заболотна, директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. «На сьогодні в області статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми, отримало 49 осіб. За цим показником Вінницька область ділить першу сходинку з Харківською областю в Україні. Однак цей показник вказує не на те що в області найбільше «процвітає» торгівля людьми, а показує на системність роботи, щодо надання допомоги постраждалим», - зазначила у своєму виступі Наталя Заболотна.
Про один з основних напрямів протидії торгівлі людьми – боротьбу зі злочинами у цій сфері у Вінницькій області, презентував Дмитро Поліщук Леонтійович, заступник начальника управління по боротьбі зі злочинами пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Національної поліції у Вінницькій області.
Директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Олена Стоялова поділилася з учасниками конференції з основними викликами, що стоять перед фахівцями, які безпосередньо надають психологічну, соціальну допомогу постраждалим від торгівлі людьми.
Про особливості роботи Вінницької обласної правозахисної організації «Джерело надії» на прикладі реальних життєвих історій на конференції розповіла голова правління організації Алла Студілко. 
В роботі конференції взяли участь представники регіональних органів виконавчої влади, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми; голови районних державних адміністрацій; міські голови міст обласного значення; голови об’єднаних територіальних громад; особи, відповідальні за реалізацію державної політики у сфері протидії торгівлі людьми, у районних державних адміністраціях та містах обласного значення; керівники центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; дільничні інспектори поліції; представники громадських організацій.