Представниками Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації було запропоновано на розгляд робочої групи, до якої входять представники структурних підрозділів облдержадміністрації, правоохоронних органів, громадських організацій та інших організацій залучених до заходів у сфері протидії торгівлі, план заходів інформаційної кампанії. Після жвавої дискусії він був доопрацьований та погоджений всіма членами робочої групи.
План, зокрема, передбачає, що з 10 по 22 жовтня, відбуватиметься трансляція відеороликів щодо попередження загрози потрапляння в ситуацію торгівлі людьми на регіональних телеканалах, розміщення відповідних інформаційних матеріалів у друкованих засобах масової інформації, розповсюдження інформаційної продукції в людних місцях, буде проведено обласну конференцію.
Апогеєм кампанії буде вулична акції «Хода за свободу», яка проходитиме 18 жовтня у всіх містах та районних центрах області. В обласному центрі вона відбуватиметься з 13.00 до 15.00 на площі Європейській та вулиці Соборній.