Вінницька область теж долучилася до цієї акції.

Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації визначений регіональним координатором у сфері протидії торгівлі людьми. В рамках реалізації Всеукраїнської інформаційної кампанії та Обласної комплексної програми підтримки сім’ї, запобігання домашньому насильству, забезпечення рівних прав і можливостей жінок та чоловіків та попередження торгівлі людьми на період 2021 року, затвердженої рішенням 13  сесії Вінницької обласної Ради 7 скликання від 20 грудня 2016 року № 226, здійснено низку інформаційних заходів.

Зокрема, на телеканалах області транслювалися соціальні ролики; інформаційні матеріали розміщено на зовнішніх носіях, у громадському транспорті, в пресі, у соціальних мережах. Велика кількість таких матеріалів розроблена спільно з міжнародними партнерами і громадськими організаціями, що працюють у сфері протидії торгівлі людьми, включаючи Координатора проектів ОБСЄ в Україні, Представництво МОМ в Україні, Міжнародну громадську організацію «Компанія А21» та інших.

Задля підвищення обізнаності населення щодо проблеми сучасного рабства Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з громадськими організаціями «Джерело надії» та «Прогресивні жінки» провів 30 липня 2018 року у м. Вінниця на площі Європейській вуличну акцію «Лабіринт можливостей».

У відкритті акції взяли участь представники облдержадміністрації та її структурних підрозділів, Головного управління Національної поліції у Вінницькій області, Вінницького обласного центру зайнятості та інших суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми.

Захід відбувся у форматі квест-лабіринту: шукаючи роботу, трудові мігранти потрапляли в умовні стіни лабіринту. Учасники квесту, отримали реальні історії вербування, знайшли вихід із невідомих ситуацій та уникнули потрапляння в ситуацію торгівлі людьми, змінивши своє ставлення до сумнівних пропозицій з працевлаштування та перевіривши власні знання щодо правил безпечної міграції та працевлаштування за кордоном. Всі матеріали та події створено з метою донесення до громадян актуальності проблеми торгівлі людьми, усвідомлення того, що це питання стосується не лише постраждалих від сучасного рабства, але і кожного громадянина. Увага зверталася на те, що державні органи влади, неурядові організації надають всебічну допомогу та підтримку постраждалим від торгівлі людьми. Зазначалося, що у разі необхідності, можна звертатися також на телефонну «Лінію довіри» з питань запобігання та протидії домашньому насильству, торгівлі людьми та дискримінації за ознакою статі (тел. 0 800 75 04 75), що функціонує за рахунок коштів обласного бюджету.