Тут відбулося знайомство з Сандомирським замком, який побудовано в XIV столітті на місці старого дерев'яного замку. Замок розташований на пагорбі на лівому березі Вісли. Річка забезпечувала ефективний захист від ворогів. В 1656 році замок був підірваний шведськими військами під час відступу з замку. Найменше постраждало західне крило замку - тільки це західне крило і вціліло до наших днів. Зараз в Сандомирському замку розташований регіональний музей.
Оглянувши музей, ми прогулялися набережною Вісли і попрямували в Старе Місто. Головною окрасою площі Ринок в Сандомирі, безумовно є ратуша. Сандомирська ратуша є однією з найкрасивіших ренесансних Ратуш в Польщі. Ратушу збудували ще в 1349 році. Вона неодноразово руйнувалася під час воєн і пожеж, а у XVI столітті була перебудована в ренесансному стилі.
Далі нас чекав Костел святого Якуба (Kosciol sw. Jakuba) - найстаріша святиня міста - побудований ще в 1226 році. Спочатку Сандомир знаходився на цьому ж пагорбі, але після чергового набігу татар, Сандомир "перемісти" на вищий сусідній пагорб.
На пагорбі поряд з Костелом розташований виноградник. Виноробство на цих теренах має таку ж древню історію, як і костел. Домініканці заклали перший виноградник на цьому пагорбі одночасно з початком будівництва костелу - в 1226 році. 
Відвідали Катедра́льна бази́ліка Різдва Пресвято́ї Ді́ви Марі́ї, або Латинський собор (Bazylika katedralna Narodzenia Najświętszej Maryi Panny w Sandomierzu) - культова споруда, римо-католицька базиліка в місті Сандомирі. Головний храм Сандомирської дієцезії Римо-католицької Церкви в Польщі.
А також Костел святого Якова і домініканський монастир у Сандомирі, які є найстарішими мурованими храмами у Польщі. Його початки сягають XII століття. Заснований святим Яцеком Одровонжем у 1226 роц
Пообідавши в одному з численних ресторанчиків на площі Ринок, ми рушили до Опатовської брами. В середні віки Сандомир був оточений мурами - в місті було чотири брами: Краківська, Люблінська, Опатовська і Завихостська. До наших днів збереглася тільки Опатовська брама. Брама Опатовська (Brama Opatowska) - збудована в XIV - XVI століттях. Це одна з найкраще збережених міських брам в Польщі. На вершечку брами, на висоті 30 метрів, розташований оглядовий майданчик з якого відкривається захоплюючий краєвид на місто та околиці.
Погуляли ще трохи по місту і пішли на екскурсію Підземною туристичною трасою. В середні віки Сандомир лежав на перетині торгових шляхів. Сандомирським купцям потрібне було місце для зберігання товару. Оскільки межі Сандомира були обмежені мурами, то будувати наземні склади було проблематично. Було вирішено копати пивниці під будинками - так протягом XIII - XVI століть під Сандомиром виникла ціла мережа підземель. Деякі підвали були на глибині 15 метрів від поверхні. В XX столітті підземелля стали справжньою катастрофою для Старого Міста - почали провалюватись фрагменти вулиць і навіть цілі будинки. Треба було рятувати місто - в 1964 році перші шахтарі прибули до Сандомира і почали відновлювальні роботи в підземеллях. Роботи по відновленні підземелля були завершенні в 1977 році відкриттям підземного туристичного маршруту. Довжина маршруту - 450 метрів. Найглибша точка маршруту розташована на глибині 12 метрів.
Крім контакту з історією варто відзначити природні цінності міста, розташованого на річці Вісла на семи пагорбах, між якими, для більш довгих і коротких прогулянок, запрошують мальовничі лессові ущелини. У межах міста існує природний заповідник "Гори Піппреу", що є східним кінцем Свентокшиських гір та геологічним та природним заповідником. Відмінним місцем для сімейного відпочинку є відремонтований "Парк Пишцеле". Він знаходить, серед іншого: прогулянкові та велосипедні доріжки, скейт-парк і найбільший пам'ятник парку - "Шлях Тарзана", або канатний парк.