Комітет є консультативно-дорадчим органом, який утворений при обласній державні адміністрації з метою координації роботи, пов’язаної зі створенням на відповідній території безперешкодного доступу. 
Під час заходу були присутні голови та члени районних та міських комітетів доступності представники громадських організацій, гості з Полтавської та Донецької областей.
У засіданні комітету взяла участь Наталя Заболотна Директор Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, яка у зверненні до учасників заходу наголосила: «Усім хто причетний до роботи комітетів доступності в області, як на районному рівні , так і в місті, необхідно чітко розуміти, що доступність, не лише інфраструктура. Доступність – це і доступ до інформації, наскільки у Вас доступна інформація і як її можуть отримати люди з інвалідністю, в тому числі». 
Перед офіційним закриттям засідання Голова обласного комітету дав доручення районним та міським комітетам доступності провести аудити доступності для маломобільних груп населення до об’єктів житлового, громадського призначення та транспортної інфраструктури на місцях за участі громадськості.