«Наш проект по оздоровленню батьків загиблих хлопців цьогоріч за відгуками видався дуже вдалим. Ми ставили за мету не тільки забезпечити їхнє оздоровлення, відновлення здоров’я та психологічну реабілітацію, а й, в першу чергу, створити затишну, домашню і духовну атмосферу перебування», - розповіла Наталя Заболотна (Natalia Zabolotna), директорка Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації.
На другий заїзд оздоровитись завітали матері і батьки загиблих з Літинського, Немирівського, Вінницького, Теплицького, Шаргородського, Гайсинського і Жмеринського районів та міст Хмільник, Могилів-Подільський, Жмеринка, Козятин.
Відпочинок в санаторії «Авангард» - це кваліфікований персонал, який славиться своєю кваліфікацією вищого класу, це ще й унікальна радонова мінеральна вода, власного родовища, одна з найкращих в Україні. Тут легко позбавляються від проблем, які пов'язані з кровообігом, нервовою системою, опорно-руховою системою і різними порушеннями в організмі. У санаторії є кілька унікальних відділень, які офіційно визнані кращими у всій країні - пульмонологічне, ендокрінологічне, опікове і паталогії вагітності. Дуже великою гордістю й надбанням «Авангарду» є сучасні технології водолікування. Крім того, це не єдині унікальні послуги, які є в санаторії, в їх число також входять: плазмаферез, біорезонансна стимуляція, гірудотерапія, ендотрахельний масаж легенів, кріотерапія та інші. Всі спальні корпуси знаходяться на території дендрологічного парку і всі номери просякнуті цілющим повітрям, що впливає на здоровий сон.
Крім професійних лікувальних процедур на гостей також чекає захоплюючий відпочинок і розваги - це тенісний корт, спортивні майданчики, кілька залів ЛФК, туристичні маршрути, бібліотека, музейні кімнати, картинна галерея, танцювальний зал, рибалка тощо.
«Мене дуже вразила увага та відношення до нас Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації. Я взагалі вперше виїхала в санаторій та й за межі свого району, - ділиться враженнями Москаленко Оксана Сергіївна,- Нами цікавляться, опікуються, допомагають, підбадьорюють і головне – нас розуміють, не лишають поза увагою. Це приємно, що ти комусь потрібен».
«А мені дуже сподобалося у санаторії природа. Особливо свіжість природи навколо санаторію - тут мальовничі озера і водойми, дендрологічний парк з віковою історією. Для цінителів архітектури тут є на що помилуватися - цей палац, збудований в минулому столітті! Раніше територія та палац цього чудового санаторію був власністю княгині М.Г.Щербатової»,- розказує Людмила Василівна Павлюк з м.Вінниці.
«Мене тут добре підлікували – дивіться як бігаю, - жартує Бердакова Ганна Василівна , 1941 р.н.. Тут смачно годують. Тут дуже гарно. І люди дуже привітні. В мене з’явились нові приятельки. Будемо раді, щоб ви нас запросили і в наступному році».
Нагадуємо, що заходи для вказаної категорії громадян проводяться за ініціативи Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації в рамках виконання Обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на 2016-2018 роки, затвердженої рішенням 7 сесії обласної Ради 7 скликання від 30.06.2016 №123.