Засідання проходило під головуванням директора Департаменту Наталі Заболотної та заступника голови координаційної ради Андрія Мельничука.

Головною метою засідання було формування календарного плану заходів Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації на 2018 рік на виконання Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2017 – 2020 роки. У якості запрошених до заходу долучились представники громадських організацій, які подавали проекти та заходи для реалізації за рахунок обласного бюджету, передбаченого на вищезазначену програму. Під час представлення запропонованих заходів члени координаційної ради мали можливість поставити питання до тих чи інших проектів та виставити оцінки, які дозволять сформувати рейтинги та визначити, які з них входитимуть до календарного плану заходів.

Також всіх присутніх було проінформовано про конкурси проектів Всеукраїнського та місцевого рівнів, які оголошено Міністерством молоді та спорту України, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2011 р. №1049 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з визначення програм (проектів, заходів), розроблених інститутами громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надається фінансова підтримка» (зі змінами), та Вінницькою міською радою.

На наступному засіданні координаційної ради з питань національно-патріотичного виховання за підсумками голосування членів координаційної ради буде сформований та затверджений календарний план заходів Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації на 2018 рік на виконання Обласної цільової соціальної програми національно-патріотичного виховання при облдержадміністрації на 2017 – 2020 роки.