Так, 13 квітня 2018 року Департаментом соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації спільно з  Вінницькою громадською організацією ФО «Прогресивні жінки» та Гайсинською райдержадміністрацією   організований та проведений у м. Гайсин  круглий стіл на тему: «Національний механізм взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми, в Україні, Вінницькій області, Гайсинському  районі».

Участь у заході взяли представники управління соціальної та молодіжної політики  райдержадміністрації, служби у справах дітей, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділу поліції,  районного центру зайнятості, державної міграційної служби.

З привітанням до учасників круглого столу виступив заступник голови райдержадміністрації Несвятий С.М., який зазначив вважливість такого напрямку роботи райдержадміністрації, як протидія торгівлі людьми.

Щодо  стану реалізації державної політики у сфері протидії торгівлі людьми у Вінницькій області виступила головний спеціаліст відділу сім’ї, гендерної політики  та протидії торгівлі людьми Департаменту соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації Любов Никодим

Продовжила роботу круглого столу  Наталя Сергієнко, віце-президентка ГО ФО «Прогресивні жінки» та Наталя Козлова президентка ГО ФО «Прогресивні жінки»,  які зробили огляд міжнародного  та національного законодавства у сфері протидії торгівлі людьми.

Учасники круглого столу активно обговорювали  питання алгоритму дій  взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії  торгівлі людьми у Гайсинському  районі. 

За підсумком проведення круглого столу стало рішення про порушення клопотання перед депутатами районної ради про виділення  коштів на  реалізацію  заходів у сфері протидії торгівлі людьми  у сумі 50 тис. грн..

Спільними зусиллями  органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій  Вінницької області  необхідно і далі підвищувати рівень обізнаності громадськості щодо явища торгівлі людьми та збільшувати кількість ідентифікованих осіб, постраждалих від торгівлі людьми та надавати їм кваліфіковану допомогу.