Харчова та переробна промисловість області. Експорт – імпорт за 8 місяців 2017 року

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за  січень-серпень 2017 року експорт окремих видів продукції харчової і переробної промисловості  області становить 371,3  млн. дол. США, що на 68,5%  більше ніж за відповідний період  2016 року.

Збільшено експорт яловичини на 67,6%, молока і молочних продуктів – на 13,2%,  масла вершкового та інших молочних жирів – на 67,9%, сирів – на 18,9%, круп зернових на 82%,  олії соняшникової – на 62,3%,  цукру – в       2,9 р., хліба та кондитерських виробів – в 7,5 р., вин натуральних – на 4,2%, горілки – на 12,7%.

В порівнянні до січня-серпня 2016 року почали експортуватись: м’ясо дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина), ковбаси та вироби і консерви м’ясні.  

За цей же період імпортовано продукції на 2,8 млн. дол. США, що на 7,2%  менше  показника  відповідного періоду 2016 року. 

         Збільшено імпорт м’яса свинини в 3 р. (імпортується в незначних обсягах), риби свіжої, охолодженої або замороженої – на 14,6% та кондитерських виробів з цукру – на 16,5%.

Зменшено імпорт м’яса великої рогатої худоби на 22,3%, м’яса і субпродуктів домашньої птиці на 40,6%, молока і молочних продуктів – в   2,9 р.

В порівнянні до січня-серпня 2016 року почали імпортуватись: хліб і кондитерські вироби та натуральні виноградні вина.

© Вінницька обласна державна адміністрація.

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International 21050 м. Вінниця вул. Соборна 70 Тел. (0432) 59-21-10, Тел./факс 59-21-28 email: oda@vin.gov.ua