Харчова та переробна промисловість Вінницької області: експорт – імпорт за 7 місяців 2017 року

За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за  січень-липень 2017 року експорт окремих видів продукції харчової і переробної промисловості  області становить 339,5  млн. дол. США, що на 65,7%  більше ніж за відповідний період  2016 року.

Збільшено експорт яловичини на 72,6%, молока і молочних продуктів – на 0,8%,  масла вершкового та інших молочних жирів – на 60,8%, сирів – на 9,7%, круп зернових на 88,6%.,  олії соняшникової – на 57%,  цукру – в 3,5 р, хліба та кондитерських виробів – в понад 3 р., вин натуральних – на 4,2%, горілки – на 5,3%.

В порівнянні до січня-липня 2016 року почали експортуватись: м’ясо дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина), ковбаси та вироби і консерви м’ясні.  

За цей же період імпортовано продукції на 2,4 млн. дол. США, що на 4,2%  менше  показника  відповідного періоду 2016 року. 

         Збільшено імпорт м’яса свинини в 6 р. (імпортується в незначних обсягах), риби свіжої, охолодженої або замороженої – на 33,8% та кондитерських виробів з цукру – на 11,6%.

Зменшено імпорт м’яса великої рогатої худоби на 12,3%, м’яса і субпродуктів домашньої птиці на 40,6%, молока і молочних продуктів – в 2,9 р.

В порівнянні до січня-липня 2016 року почали імпортуватись: хліб і кондитерські вироби та вина натуральні виноградні.

© Вінницька обласна державна адміністрація.

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International 21050 м. Вінниця вул. Соборна 70 Тел. (0432) 59-21-10, Тел./факс 59-21-28 email: oda@vin.gov.ua