Також, на семінарі були присутні представники Вінницького відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств, Громадської ради при Вінницькій ОДА, Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області, органи місцевого самоврядування, підприємці, фермери та місцеві жителі Калинівської міської об’єднаної територіальної громади.


Семінар відкрив Микола Ткачук, який ознайомив присутніх з планом проведення семінару та  актуальними питаннями агропромислового комплексу.


З вітальним словом виступив Тарас Висоцький, який зазначив, що подібні семінари щотижня проводяться по всій Україні з метою інформування наявних можливостей для розвитку аграрного сектору:


«В рамках впровадження земельної реформи, нам дуже важливо почути думки саме тих людей, які працюють на землі, врахувати їх рекомендації та внести відповідні зміни до законодавчих актів, які врегульовують це питання. Також для мене важливо почути вашу думку стосовно державної підтримки аграріїв, яким чином можна покращити цей напрямок».


Виступив перед учасниками семінару і заступник голови ОДА Сергій Здітовецький. Який зазначив:


«Вінниччина є аграрним регіоном, а також лідером аграрного виробництва серед інших регіонів України за обсягами виробництва валової продукції сільського господарства. Питома вага регіону у загальнодержавному виробництві сільськогосподарської продукції за січень-серпень 2020 року склала 8,3 %. В галузі працюють понад 2,6 тис. суб’єктів господарювання, в тому числі понад 1,8 тис. фермерських господарств. А також понад 25 % валової продукції сільського господарства виробляється особистими селянськими господарствами, яких в області нараховується 273,5 тисяч одиниць».


Важливим питанням семінару стала державна підтримка розвитку галузей сільського господарства.
Адже, в поточному році вперше здійснюється підтримка бджільництва. Також продовжується підтримка фермерських господарств, сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів.