Працівники Департаменту другий день поспіль долучаються до екологічної акції «Велике прибирання» до Міжнародного дня чистих берегів «International Clean Beach Day» та екологічної акції «Побачив? Прибери!» до Всесвітнього дня прибирання «World Cleanup Day».


З метою привернення уваги громадськості до проблем засмічення водних об’єктів, правильного поводження з відходами, дбайливого ставлення до довкілля та підвищення екологічної свідомості громадян щороку у треті вихідні вересня проходить масштабна екологічна акція «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach Day), яка започаткована у 1986 році і з кожним роком набуває все більшої популярності.
Акція проводиться за підтримки Європейського Союзу та інших міжнародних організацій і проходить по всьому світу. Зокрема, проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів, з метою попередження забруднення побутовими відходами водних ресурсів.
Наразі проблема засмічення побутовим сміттям для річок, морів та океанів набрала глобальних масштабів. Велика тихоокеанська сміттєва пляма сягає розмірів, які дорівнюють чотирьом площам України. Тому є нагальна необхідність зупинити перенос сміття водними шляхами.
Варто зазначити, що з кожним роком проведення екологічної акції набуває все більшої популярності. Зокрема, це пов’язано зі збільшенням кількості відходів, які обов’язково необхідно правильно утилізувати, застосовуючи роздільний збір сміття.