Кому видаватимуться кошти?
Одержувачами бюджетних коштів є юридичні особи та фізичні особи - підприємці, основною діяльністю яких є постачання сільськогосподарських товарів (за визначенням, наведеним у пункті 2.15 статті 2 Закону України “Про державну підтримку сільського господарства України”), вироблених ними на власних або орендованих основних засобах, за умови, що питома вага вартості таких сільськогосподарських товарів становить не менше 75 відсотків вартості всіх товарів, поставлених такими юридичними та фізичними особами протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів сукупно, а новоутворених сільськогосподарських товаровиробників, які провадять господарську діяльність менш як 12 календарних місяців, - за результатами кожного окремого звітного періоду.

Розмір компенсації
Часткова компенсація надається сільськогосподарським товаровиробникам на безповоротній основі за придбані техніку та обладнання, вартість яких зазначена в актах приймання-передачі та інших документах, що підтверджують оплату через уповноважений банк у розмірі 25 відсотків вартості (без урахування податку на додану вартість) - за придбані техніку та обладнання.
Спрямування коштів відбуватиметься через уповноважений банк, що підписав з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.

Які є обмеження для отримання компенсації?
Часткова компенсація не надається сільськогосподарським товаровиробникам, стосовно яких порушено справу про банкрутство та/або яких визнано банкрутами та/або які перебувають на стадії ліквідації, а також тим, що мають заборгованість з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи.

Дії, які необхідно зробити, щоб отримати часткову компенсацію.
     1. Ознайомитись із Переліком техніки та обладнання
     2. Визначитись із необхідною технікою та обладнанням заводу-виробника або його постачальника, що входить до вказаного Переліку.
     3. Здійснити оплату за техніку чи обладнання через уповноважений банк.
     4. Подати до уповноваженого банку, через який здійснено оплату техніки та обладнання, заявки та підтвердні документи щодо їх придбання, а саме:
- копію платіжного доручення;
- акт приймання-передачі техніки та обладнання;
- свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу та/або машини (якщо техніка підлягає обов’язковій державній або відомчій реєстрації);
- довідку про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справленням яких покладено на контролюючі органи.