Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко у вітальному слові також підкреслив роль департаментів АПР у реалізації державної аграрної політики у реаліях нових викликів сьогодення та представив деякі результати удосконалення принципів відкритості в процесі прийняття управлінських рішень.


Директор департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької ОДА Микола Ткачук виступив з презентацією напрямків та досягнень діяльності департаменту. Зокрема він зазначив, що серед інших досягнень області варто згадати про те, що, в рамках державної підтримки сільгоспвиробників, на сьогодні вже нараховані 38.9 мільйонів гривень фізичним особам, які утримують ідентифікований та зареєстрований молодняк ВРХ. Це найбільший результат в Україні.

З метою ознайомлення з кращими підприємствами агропромислового розвитку області учасники зустрічі відвідали ТОВ "Органік-Д та ТОВ "Агро-Еталон".

Перше підприємство займається вирощуванням та зберіганням овочевих культур. Поштовхом та базою для відкриття даного напрямку діяльності стали можливості, що були досягнуті за рахунок переробки відходів тваринництва ТОВ "СУБЕКОН", яке займається вирощуванням товарних свиней у закритому циклі.

ТОВ "Агро-Еталон" залишається одним із лідерів по темпах нарощування плодових насаджень як в області, так і в Україні в цілому. На підприємстві збудований та функціонує найбільший в Україні комплекс по зберіганню фруктів.