Оскільки Вінниччина є аграрним регіоном, в якому сільгоспвиробництвом займаються понад 2,5 тис. суб’єктів підприємницької діяльності, важливість такого центру для області важко переоцінити. Протягом останніх років спостерігається тенденція зменшення чисельності малопродуктивної техніки та заміна її високопродуктивною універсальною технікою. В порівнянні з 2000 роком  кількість  тракторів в сільськогосподарських підприємствах зменшилась майже в 2 рази, зернозбиральних комбайнів - на 45%; сівалок та ґрунтообробних агрегатів більш, ніж на 40%. При цьому посівні площі в області не зменшуються, а урожаї щороку збирають в найоптимальніші терміни. Це свідчить про переорієнтацію наших аграріїв на потужну та високопродуктивну техніку.   

І ця тенденція буде продовжуватись.  У 2018 році господарствами області було закуплено 2025 одиниць сільськогосподарської техніки на загальну суму 1820 мільйонів гривень. Вже в 2019 році придбано 267 одиниць сільськогосподарської техніки на загальну суму 345 мільйонів гривень.

 Окремо слід згадати про сільськогосподарське машинобудування Вінницької області, яке представлене широкою номенклатурою ґрунтообробної техніки, технікою для внесення добрив, переробки зернових культур, механізації технологічних процесів в тваринництві.  На Вінниччині працюють промислові і ремонтні підприємства, які мають свої торгові марки та виготовляють конкурентоздатну, енергозберігаючу, а головне затребувану аграріями техніку та обладнання.