За даними Головного управління статистики у Вінницькій області за 2018 рік експорт окремих видів продукції харчової і переробної промисловості  області становить 551  млн. дол. США.

    Збільшено експорт м’яса і субпродуктів домашньої птиці – в 2,4 рази (459,5 тонн), м’яса дрібної рогатої худоби (козлятина та баранина) – в 7,4 рази (67,9 тонн),  молока і молочних продуктів – на 27,5% (28,4 тис. тонн), масла вершкового та інших молочних жирів – на 1,2% (6 тис. тонн), сирів – на 11,3% (790,3 тонн), олії соняшникової - на 4,8% (590,5 тис. тонн), хліба та кондитерських виробів – на 11,8% (529,9 тонн), горілки – на 8,2% (293,5 тис. дал.).