Спеціалісти Департаменту відвідали з робочим візитом ТОВ «Літинський м’ясокомбінат»

На ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» проведено робочу зустріч з працівниками підприємства по питаннях дотримання вимог чинного законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.
Спеціалісти Департаменту ознайомились з практичними аспектами впровадження на підприємстві систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах HACCP.

На ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» проведено робочу зустріч з працівниками підприємства по питаннях дотримання вимог чинного законодавства в сфері безпечності харчових продуктів.
Спеціалісти Департаменту ознайомились з практичними аспектами впровадження на підприємстві систем управління безпечністю харчових продуктів, заснованих на принципах HACCP.
Директор ТОВ «Літинський м’ясокомбінат» А. А. Кутинський зазначив, що впровадження НАССР – процес довготривалий, потребує чіткого документального оформлення та відповідальності і разом з тим необхідний. Робота підприємства за системою НАССР суттєво підвищує конкурентоспроможність продукції та дозволяє відкривати нові ринки її збуту.

 



Довідково:
НАССР – система аналізу ризиків та контролю критичних точок, яка працює на випередження, дозволяючи виявити небезпеки безпосередньо у процесі виробництва, і тим самим отримати на виході якісну і безпечну продукцію.
НАССР вперше була застосована космічним агентством NASA для того, аби попередити наявність токсинів у продуктах для астронавтів. Пройшовши перевірку у космосі, система НАССР прижилася і на землі.
Наша країна не вийняток – сертифікація в Україні виходить на міжнародний рівень, де найвищі вимоги ставляться якраз до безпеки продуктів харчування.