Його учасниками стали представники фермерських господарств та голандсько -молдовської компанії «Prograin Organic» .

       Захід відкрили три спікери. Зокрема, заступник директора профільного департаменту Валентина Кирилюк відзначила високу зацікавленість дрібних товаровиробників саме в даній нішовій категорії, оскільки вирощувати та досягати високої врожайності культур вже навчилися, а фінансовий результат не завжди влаштовує сільгоспвиробників. Відтак, органічне землеробство може стати ефективним методом подолання цієї проблеми.

      Сергій Татусяк – голова Єврорегіону «Дністер» - зауважив: даний напрямок лише набирає сили, але має всі перспективи для подальшого розвитку і має на меті надати нові форми та методи роботи нашим фермерським господарствам та додатковий ресурс у вигляді міжнародної грантової підтримки.

      Василь Петриченко – президент міжнародного сільськогосподарського кластеру «Дністер» - презентував учасникам круглого столу стан та перспективи розвитку органічного землеробства, де, зокрема, відмітив: за рівнем виробництва органічної продукції на душу населення сьогодні Швейцарія, Данія та Швеція. А за обсягами органічного ринку у 80 млрд євро лідирують  США, Німеччина та Франція, де під ним зайнято більше 10% землі. Для прикладу, на Вінниччині це лише 0,25%, або 4 тисячі га.

       Кілат Спартак – директор молдовської компанії - запропонував вінницьким фермерам схему співпраці, яка передбачає прямі контакти з європейськими партнерами та прозорі правила гри, оскільки скооперована партія товару перевіряється і сертифікується, і кожен учасник має гарантувати її якість.

      За круглим столом обговорили умови сертифікації органічної продукції, її юридичний супровід, а також методику створення сировинних зон.