Директор ВПУ-42 С.Огородник ознайомив учасників заходу із навчально-виробничим процесом  інноваційного центру агротехнічних технологій та матеріально-технічною базою училища, зокрема, із технікою, на якій проходять навчання майбутні спеціалісти. Гості заходу побували на полях навчального господарства і мали можливість спостерігати за тим, як застосовують сучасні технології з використанням GPS  під час  підготовки грунту під посів  озимого ріпаку, а також збиранні сої та соняшнику.

На запрошення організаторів від департаменту АПР, екології та природних ресурсів  участь у заході взяв начальник управління організації виробництва продукції рослинництва та технічної політики Василь Темченко .Він позитивно оцінив навчальний процес та матеріально-технічне забезпечення училища.

Довідка. Вище професійне училище №42 м. Погребище засноване в 1985 році як заклад із підготовки робітників сільськогосподарського профілю. За історію свого існування для потреб аграрного сектору тут підготовили понад 5 тисяч кваліфікованих спеціалістів. Нині училище навчає фахівців  робітничих професій: тракторист-машиністів с/г виробництва, слюсарів-ремонтників, електромонтерів з обслуговування електроустановок, електрогазозварників, кухарів, кондитерів, бухгалтерів, операторів комп’ютерного набору.

Створений на базі училища навчально-практичний центр агротехнічних технологій дозволяє учням відпрацювати повний комплекс сільськогосподарських робіт і є стабільним джерелом позабюджетного фінансування для оновлення навчально-матеріальної бази. Кошти, зароблені майстрами та учнями, вкладають в ремонтні роботи, придбання сучасних засобів навчання та виробництва, покращення умов проживання учнів, осучаснення території закладу.