Цього року на дані потреби держава виділила 6.3 млрд. грн..

     Основними  напрямами державної програми є підтримка фермерських господарств, галузі тваринництва, відшкодування витрат на закладку молодих садів та виноградників, здешевлення кредитних ресурсів та часткова компенсація закупленої сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

    Найбільш успішно працює програма по здешевленню техніки. Нею вже скористалося в Україні 1830 господарств і закуплено 2900 одиниць техніки. Сума відшкодування склала 211 млн. грн.. Причому найбільше охочих було на Вінниччині – 163 сільгосппідприємств. Аграрії Вінниччини отримали майже 16 млн. грн. відшкодування.

      Біля 7.7 млн. грн. отримали садівники Вінниччини як часткову компенсацію за закуплений посадковий матеріал.

      На нараді  обговорили проблемні питання щодо підтримки фермерства та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації.

      Регіони надали пропозиції щодо внесення змін до існуючих порядків використання коштів.

    Зокрема, це стосувалося програми із виплати дотацій за утримання молодняку великої рогатої худоби. Запропонували для успішного адміністрування даної програми підключити районні структурні підрозділи з питань агропромислового розвитку.

     Для довідки: У Вінницькій області Департаментом агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів станом на 1 вересня прийнято відомості від сільських(селищних) міських рад та об’єднаних територіальних громад, які включають понад 9 тис. отримувачів даної дотації і вирощують 15,6 тис. голів молодняка ВРХ.  Сума нарахованої дотації становить 12,7 млн. грн.

      Від початку року в домогосподарствах населення проіндентифіковано  вже більше 57 тис. голів молодняка великої рогатої худоби.