У вітальному слові заступник директора департаменту Валентина Кирилюк зазначила:даний механізм є досить актуальним для малого аграрного бізнесу, оскільки дозволяє залучити необхідні фінансові та матеріально-технічні ресурси під заставу майбутнього урожаю.

Менеджер проекту «Аграрні розписки в Україні», IFC Хелен Феірлемб відмітила: із аграрними розписками вже працює широкий перелік банків, трейдерів, постачальників матеріально-технічних ресурсів. Сільськогосподарськими виробниками Вінницької області за період впровадження проекту укладено найбільшу кількість аграрних розписок в Україні.

За період з 2015 по 2018 рік аграрними підприємствами Вінниччини укладено 92 аграрні розписки, що дало змогу додатково залучити фінансовий та товарний ресурс на загальну суму понад 360 млн. грн. З них у 2018 році укладено 47 аграрних розписок, під які залучено фінансового та матеріально-технічного ресурсу на суму майже 250 млн. грн.

Учасники заходу також виконали тестові завдання щодо примусового виконання за аграрними розписками, враховуючи їх особливості.

Для довідки:

Аграрна розписка  - товаророзпорядчий документ, що фіксує безумовне зобов’язання боржника, яке забезпечується заставою, здійснити поставку сільськогосподарської продукції або сплатити грошові кошти на визначених у ньому умовах.