Зокрема, керівник профільного департаменту відмітив: аграрії Вінниччини намолотили перший мільйон тонн ранніх зернових та бобових культур у непростих погодних умовах. Зібрано 47,8% площ ранніх зернових при середній урожайності 47,4 ц\га.

      Для проведення комплексу польових робіт в поточному році затрати сільгоспвиробників області складуть близько 20 млрд. грн., з яких 90% - це власні кошти підприємств, 10 % - залучені кредити. Однак, лише 7 господарств, у яких річний оборот не перевищує 20 млн. грн.,  скористалися  запропонованою державною програмою здешевлення кредитів, що залучалися на поповнення обігових коштів для проведення комплексу весняно-польових робіт. Це підприємства з Барського, Вінницького, Гайсинського, Козятинського, Могилів-Подільського та Шаргородського  районів.

      Останні роки спостерігається збільшення капітальних вкладень в аграрну галузь. За п’ять років обсяг капітальних інвестицій зріс у 3,4 рази.

    У 2017 році на розвиток агропромислового комплексу вкладено близько 4,4 млрд. грн. Станом на 1 липня в області реалізується 85 інвестиційних проектів, вартість яких складає понад 17 млрд. грн.

     У поточному році на реалізацію цих проектів вкладено понад 1,5 млрд. грн., з них:

  • 950 млн. грн. на реалізацію  проектів в тваринництві,
  • 95 млн. грн. в рослинництві,
  • 28 млн. грн. для розширення інфраструктури зберігання с/г продукції,
  • 254 млн. грн. на будівництво/модернізацію об’єктів харчової та переробної промисловості,
  • 196 млн. грн. на будівництво об’єктів з виробництва альтернативних джерел енергії.

   Уже завершено реалізацію 9 інвестиційних проектів. Найбільші з них: будівництво зрошувальної системи на площі 140 га в Ямпільському районі, зведення овочесховища на 2,5 тис. тонн в Тиврівському районі, а також завершено будівництво ще однієї бригади із вирощування курчат бройлерів птахофабрики «Вінницький бройлер» у Тульчинському районі.